Det hele startede ved stuebordet

Ankerstjerne Leathercraft startede som et lille hobbyprojekt for 10 år siden, hvor min interesse for historie begyndte at blande sig med klassisk læderarbejde som jeg så småt havde fået øjnene op for. 

Den skaberglæde læderhåndværket bragte med sig, endte med at blev drivkraften der flyttede et lille hobbyprojekt ved stuebordet til en virksomhed med kvalitetshåndværk og kursusformidling i fokus.

Med Ankerstjerne Leathercraft ønsker jeg at at skabe langtidsholdbare kvalitetslædervarer i vegetabilskgarvet kernelæder, og udbrede kendskabet til læder og læderhåndværk igennem mine kurser, workshops og historisk formidling.

At finde kernen i læderhåndværket

I 2019 begyndt jeg at eksperimentere med garvning af læder og skind, i et forsøg på at få en dybere forståelse for det materiale jeg arbejder med. Særligt teknikken barkgarvning der bruger bark og plantematerialer som hovedingrediens facinerede mig, og jeg begyndte jeg at lære mig selv teknikken ud fra princippet ”trial and error”. Idéen om at skabe læder ved at bruge naturlige materialer på en bæredygtig måde uden brug af kemi, var for mig en ædel og fascinerende måde at uddanne mig selv og opnå en respekt for det håndværk der ligger bag produktionen af læder.

Kurser, workshops og undervisning

Med 8 års erfaring indenfor formidling og undervisning var det længe en drøm at afholde kurser og workshops i læderarbejde. Dette blev muligt i 2022 hvor jeg startede en række samarbejder med blandt andet Læderiet og Hjerl Hede, om at tilbyde kurser i mange former for læderarbejde. 2022 blev også året hvor min grundbog i læderhåndværk blev udgivet, der indeholder videovejledninger, mønstre og den grundlæggende viden man kan ønske sig når man skal starte med læderhåndværk

Shopping Cart